Победителите в конкурса 「Let's color the summer」

понеделник, 5 септември 2016 г.

Дойде краят на едно вълнуващо и омагьосващо събитие за мен и моята страничка – първият ми организиран конкурс приключи с обявяването на неговите победители.
Искам да благодаря на всички, които се включиха и приеха с ентусиазъм обсесивната ми мания да организирам конкурс за оцветяване и го превърнаха в такова вълнуващо преживяване. Нямаше да е това, което се получи, без всички Вас, които седнахте и оцветихте нещо, специално за него. Благодаря Ви!

Победителите са ясни, но този пост е за самото преживяване и отговор на въпроса: „Защо точно тези оцветени странички бяха предпочетени?“


Ще започна с впечатленията ми и уроците, които научих за организирането на такива конкурси:

Първо: На организаторите на конкурси хич не им е лесно. Притеснение от такъв характер не бях преживявала скоро – дали правилата са ясни и удобни; как да остана неутрална и същевременно да мотивирам хората и да ги подкрепя в това да се включат; правилно ли ще оценя страничките и т.н., и т.н. Да не говорим колко притеснена бях по телефона, докато съобщавах на победителите, които ми предоставиха телефон за връзка, че са спечелили. Съжалявам, ако звучах много странно, бях много притеснена.

Второ: Макар да съм доволна от правилата, които написах, те създадоха неудобство за част от хората и провокираха редица морални казуси в душата ми. Все си мислех, че който организира конкурс може да си прави каквото иска, нали все пак той е мислил правилата. Няма такова нещо. Това си е сериозна отговорност – не можеш да ги променяш, а ако възникне казус, който изисква решение на момента е още по-сложно, тъй като не си сигурен кой е правилният подход.

Трето: Още от самото начало се чудех как да процедирам относно избора на публиката, за да е истински избор на харесвана оцветена страничка, а не просто случайно цъкане на лайкове. В крайна сметка не се получи както си представях и това е нещо, върху което ще продължавам да умувам как да постигна оптимално приемлив вариант с истински резултати. Премахването на тази категория в конкурсите ми се струва неправилно от каквато и да е гледна точка, но и оставянето й в дадения вид не е ок за мен. Истината е, че конкурсите имат нужда от тази категория, за да достигнат до повече хора, но тази категория също така има нужда да има по-позитивно приемане и емоционална ангажираност. 

Четвърто: Съжалявам, че не се сетих по-рано да измисля нещо като малка награда за всеки участник, който се включи в конкурса, тъй като признателността ми е огромна към всеки един от тези 26 души, на които не успях да дам награди, а много ми се искаше. За следващия конкурс ще се подготвя предварително, което ще бъде естествено изненада. 

Въпреки всички тези неща, които можеха да бъдат по-добре, аз съм изключително радостна, че се осмелих да организирам конкурсчето и че се включиха 30 прекрасни души в него. Беше невероятно преживяване, което вдъхнови и мен, покрай всички останали.  


А, сега отговор на въпроса: „Защо точно тези оцветени странички бяха предпочетени?“:

Важно е да се знае, че това е субективен избор, както и да го погледнем. Аз като представител на не много съвършената човешка раса и на каквато там се опитвам да бъда – имам своя представа за света, предпочитания и харесвания, различни от на другите. Затова е напълно възможно много хора, да се чудят на избора ми на победители. Затова и всеки един, който не получи награда, не бива да приема, че оцветената му страничка не е нещо специално. Специална е, красива и лична. Просто в този момент се е разминала с това, което си представям за идеята на конкурса. 

Главната идея на конкурса беше да накара участниците да покажат чрез оцветена страничка своята представа за лятото. Именно затова избрах русалката на Пам Димитрова и плашилото в лавандуловото поле на Диана Вакарелска, защото те успяха да ме заразят и развълнуват с техните летни интерпретации. Както и ако говорим за самото оцветяване, са предали усещането си за лятна магия с ярки, топли и летни цветове. 

За мен оцветяването не е само добри умения да оцветяваш, да съчетаваш цветове или правиш добри снимки, а  съчетание от послание и емоция с всички тези неща, които изброих. Надявам се сега да разбирате една идея по-добре защо се спрях на тези две странички.

Макар, че философствах, че категорията за избор на публиката има нужда от развиване въобще като цялостна идея, то в конкретния случай много ме зарадваха избраните от публиката оцветени странички на Катерина Банкова и Елизабет Колева, защото те също носят страхотен полъх на лято и цветни емоции. Радва ме, че точно те са победители, защото показва, че хората на малката ми страничка харесват оцветените странички, които наистина им допадат и отговарят на тяхната представа за лятото. ^^ А, за мен това значи много.

Ако стигнахте до тук – благодаря ви, че прочетохте размишленията ми и се надявам да се срещнем отново в следващите начинания на страничката. Те предстоят и се вълнувам много за тях и тайно се надявам да развълнуват и почитателите на Ari’s Dreamy Place. ^^

Няма коментари

Публикуване на коментар