Scrawlrbox December 2016「Design a coloring page」

понеделник, 2 януари 2017 г.


Очаквах с огромно нетърпение да пристигне декемврийската Scrawlrbox, тъй като си представях какви ли не интересни празнични предизвикателства и материали. 

Не се оказа толкова празнична, колкото очаквах, тъй като повечето материали в кутията са ми познати и доста от тях ги имах по едно време, преди да им намеря нов дом. :)

Ето какво съдържа декемврийската кутия:

1. Карамелен бонбон, който беше много вкусен. :Р
2. Картичка с артист на месеца и негова кратка визитка кой е той, с какво се занимава и къде може да го намериш в интернет пространството. Този месец e Rebecca от Rebecca Loechler Art, чиито рисунки и дизайни са по-медиативни и успокояващи, макар че цветовите комбинации, които използва напълно откровено си пиша, никак не ми харесват и по-скоро напрягат съзнанието ми, отколкото да го успокояват. 
3. Страничка за оцветяване, която е същото изображение като картичката, с която е представен тазмесечният артист. Страничката е от книгата за оцветяване “For the love of color”, за която артиската вече е успяла да събере нужната й сума, за да я издаде. Само мога да се надявам, че няма да е на същата хартия, на която е принтирана страничката от кутията. Самият дизайн никак не ме вдъхновява да го оцветя, а и има твърде малки дразнещи детайли, които определено не са за оцветяване с моливи и маркери. :)
4. Картонче с темата на предизвикателството и описание на материалите. Декемврийското предизвикателство е “Design a coloring page”, което признавам е точно по мой вкус. 
5. Две листчета А5, не по-тежки от 100 гр., за които няма никаква информация какви са, но са със съвсем лек яйчен нюанс и са приятни на пипане.
6. Spectrum Noir Colorista A6 Marker Pad с 20 дизайна за оцветяване, като има по 4 странички с различна повърхност - foil designs и glitter designs. Книжката е един вид за вдъхновение за създаване на собствен дизайн на страничка. 
7. Диск с информация и видео материали, представящи продуктите на марката Spectrum Noir, който изисква интернет връзка, за да може да имаш достъп до материалите. Няма да коментирам странното им решение... На моя лаптоп дискът не тръгва по неясни за мен причини и не мога да видя дали има нещо любопитно и интересно на него, макар че от описанието на гърба оставам с усещането, че са по-скоро промо и рекламни материали.  
8. Арт материали, с които да изпълниш предизвикателството/да пооцветяваш малко – Spectrum Noir Colorista Pencils (комплект от 8 ярки цвята); Spectrum Noir Colorista Markers (canary, hot pink); Spectrum Noir Sparkle Pen (безцветен) и Sakura Indeti Dual Pen (черен).

Spectrum Noir Colorista Pencils: Вече имах възможността да пробвам тези моливи, но така и не споделих какво мисля за тях. Време е. Харесва ми формата им, много добре прилягат в ръката ти, когато ги държиш. Някак по-малки и леки са. Продават се в цветове по 8 и като цяло палитрата на тази серия моливи не е много богата. Оцветяват доста бледичко, поне на нискокачествена хартия. Личи си, че са по-нисък клас моливи, със сигурност с цел да са по-достъпни за сега почващите с оцветяването възрастни. Истината е, че всеки вече понавлезнал в света на оцветяващите възрастни, ще си купи хубави висококачествени моливи в красива опаковка, защото оцветяването ТРЯБВА да е удоволствие, а не мъка. 

Spectrum Noir Colorista Markers: Алкохолните маркери от същата серия Colorista се продават в комплект от 5 и цялата палитра е общо 30 цвята, което е крайно недостатъчно като цветове. Цветовете обаче на маркерите много ме радват и се оцветява много приятно с тях, особено на подходяща хартия/картон. Единственото, което ме побърква е дизайнът на самите маркери. Не знам кой го е мислел, но явно е искал да измъчва хората, които ще ги ползват. Абсурдният ярък син цвят ми бърка в здравето всеки път щом ги погледна, а механизмът на затваряне е мъчение. Капачката се затваря само по един определен начин и се отваря по един определен начин и това, когато оцветяваш е гарантирано главоболие и загуба на време, буквално. :)

Spectrum Noir Sparkle Pen: Тези блещукащи маркери винаги съм искала да ги пробвам. На външен вид са разкошни. Имат си предпазител, така че преди да попаднат в твоите ръце да няма никакъв шанс да се разтекат. Първият път, докато накараш течността да потече е страшничко, но един път тръгне ли е истинско удоволствие да мацаш с тях. Идеални са за акценти и добавяне на малко блясък на оцветяванки и рисунки. 

Sakura Indeti Dual Pen: Това вече е ново за мен. Не бях попадала на такъв вид тънкописец, който е двувърх. От едната страна е тънкописец - 0,4 mm, а от другата е маркер - 1 mm. Много удобно ми се струва за пътуване. Води се водоустойчив и не изсветлява при триене с гумичка.

Самото предизвикателство е доста трудно за постигане с приложените материали, тъй като листчетата за рисуване са от онези хартии, които попиват пигмента в малките си влакънца и никога не изглеждат линиите ти идеално гладки и безръбести. А и тънкописец 0,4 мм е дебеличко за рисуване на странички за оцветяване. В крайна сметка реших, че това все пак е добро предизвикателство за мен - да се опитам да създам страничка с по-големи елементи, тъй като имам навика много да задребнявам. Не беше никак лесно, но си струваше. Определено си мисля, че горките хора от Scrawlrbox си нямат и понятие какви материали са нужни, за да нарисуваш една страничка за оцветяване, но аз поне се забавлявах. 


Тазмесечната кутия не ме зарадва много-много като цяло. Вероятно, защото вече познавам голяма част от представените материали вътре и не ми беше толкова интересна. Въпреки това, изненадата си е изненада и нямам търпение за следващата кутия в края на януари. :)


Няма коментари

Публикуване на коментар