Книжен август: нови книги, прочетено и планирано септември

четвъртък, 7 септември 2017 г.


Август си отмина и аз няма как по-щастлива да съм. Никога не съм го харесвала този месец. 

Жаждата за нови заглавия не ме преследваше и затова не се сдобих с много нови книги. Взех си общо 10 заглавия като 4 от тях бяха творчески книги, 1 стихосбирка, 3 манги и 2 художествена литература. Ето го и целия списък с нови заглавия:

1. „My Lesbian Experience with Loneliness“ by Kabi Nagata (Seven Seas)
2. “The princess saves herself in this one” by Amanda Lovelace (CreateSpace)
3. „Le Maître des livres“, tome 1, 2 by Umiharu Shinohara (Editions Komikku)
4. „Four Weddings and a Sixpence: An Anthology“ by Julia Quinn, Elizabeth Boyle, Stefanie Sloane and Laura Lee Guhrke (AvonBooks)
5. „Scottish Brides“ by Christina Dodd, Stephanie Laurens, Julia Quinn and Karen Ranney (AvonBooks)
6. „Pop Manga Coloring Book“ by Camilla D'Errico (Penguin Putnam Inc)
7. „Start Where You Are: A Journal for Self-Exploration“ by Meera Lee Patel (Particular Books)
8. „Steal Like an Artist The Journal“ by Austin Kleon (Workman Publishing)
9. „Daphne’s Diary Colour Diary“ by Daphne’s Diary

От поставените ми пет книжни точки за четене (1. Текущи заглавия, 2. Стихосбирка на английски език, 3. Няколко манги или графични новели 4. Четатон „Мастилени Калинки“ и 5. Книжно вдъхновение) само по една точка не прочетох нищо. Става дума за четатона „Мастилени Калинки“, в който много исках да се включа, но се надцених, смятайки, че ще имам енергия за нов четатон толкова скоро сред последните два, в които взех участие. 

За месец август имам няколко любими заглавия, което много ме затруднява да си избера само едно като най-най, но ще посоча стихосбирката „The Princess saves herself in this one“ на Amanda Lovelace, която успя да ме разплаче, така че бие останалите с това. Книгата, която не ме впечатли и попада към заглавията, които си ме дразнят, е „Гневът и зората“ на Рене Ахдие. Скучна ми дойде и героите ми бяха много абсурдни. Ето го целия списък на прочетените от мен книги за август като всяко заглавие е линк към ревюто ми в Goodreads:


И една новина, свързана с правенето на книгоразделители, вдъхновени от всяка прочетена от мен книга. Този мой проект го спирам, тъй като започна да ми натежава. Това са последните четири книгоразделители, които направих и специално нагласих така нещата, че книгата „Да се взреш в слънцето“ на Ървин Ялом да е последната, която ще получи книгоразделител. Символичният начин винаги е прекрасен вариант да поставиш завършек на нещо специално за теб. Много си обичам този проект, тъй като е изключително творчески и същевременно събраните книгоразделители са като своеобразен журнал със спомени какво съм чела, но му е време да отстъпи място и пространство на нови проекти. А някой ден, недалеч от днес, вероятно мога отново да го подхвана, ако имам муза и време. Дотогава книгоразделители ще получават само книгите, които са ми дадени или подарени с тази цел.

Преди да пристъпя към любимата ми нова част със статистиката, ето и какво планирам да чета през септември, представено в книжни точки:


1. Текущи заглавиякакто винаги отново имам книги, които си ми висят в края на месеца прочетени до някъде.
2. Стихосбирка на английски език – задължителната част от месечния ми списък за четене.
3. Няколко манги или графични новели през септември мисля да се изненадам сама като няма да обмислям какво точно ще прочета, а ще посетя книжарницата и ще си харесам нещо на място.
4. Обещан прочит в началото на календарната година обещах, че ще се опитам да прочета една конкретна книга, за да направя на пожелалия два разделителя. Мисля, че е време да се опитам да изпълня това обещание.
5. Електронни издания скоро не съм чела нищо на таблета и е време да наваксам с каквото имам, че да мога си купя нови по-нататък, а и защото много ги забавих тези заглавия. Време им е.
6. Научи нещо ново винаги в месеца ми присъства поне едно нехудожествено произведение. Нещо свързано с тема, която ме вълнува и искам да науча нещо повече по въпроса. 

Този път ми се оформиха шест категории, но мисля, че все ще се справя. Определено този начин на представяне на моя TBR го намирам за много освобождаващ от тежестта да прочета точно определени заглавия и по-удовлетворящ в края на месеца. :)

Накрая е месечната ми статистика как се справям с прочита на купчините непрочетени книги спрямо новозакупените заглавия. През август прочетох доста малко неща и очаквах да съм на същата цифра, но се оказа, че съм намалила книгите за четене (творческите си се трупат, ама ще се правим, че това не е важно XD):


1. Нови закупени заглавия през август: 6 книги (+ 4 творчески книги)
2. Прочетени заглавия през август: 8 книги
3. Общ брой непрочетени заглавия: 74 книги

Иска ми се по-бързо да вървя към намаляването на общия брой, но й малка стъпка е стъпка напред. Само да не ме хване отново музата за книжно пазаруване, че тогава всичко ще отлети във въздуха. :Р

Това беше моят книжен август! До следващия път! ^^

Няма коментари

Публикуване на коментар