Творчески август: нови арт материали, рисуване, планиране и оцветяване

събота, 9 септември 2017 г.


Месец август беше особен месец по отношение на творчеството. Едновременно имам усещането, че много неща направих и че нищо не съм направила. Реално се оказа, че доста съм се потрудила този месец, но въпреки това се чувствам неудовлетворена. Вероятно причината за това се крие в драмите, които се разиграваха в мозъчето ми по отношение на хилядите идеи, които имам и липсата на време за тях. Кой ти знае... :)


Нови арт материали

Започвам с нещата, с които се сдобих през август. Посетих на два пъти Hobbycraft в Единбург с доста конкретни цели за пазаруване, но накрая все си тръгвах с нещо допълнително на това, което съм планирала. При второто ми посещение направо си тръгнах само с глезотии, че да не е било без хич посещението ми. Изключение са washi tapes, те са необходимост за душата ми. :Р
Единствените ми целенасочени покупки за този месец бяха трите комплекта Posca – glitter, metallic и neon цветове. Както съм споменавала и преди, сериозно се заех да си запълвам малко по-малко наличните колекции маркери.


Рисуване и журналстване

1. Книгоразделители, вдъхновени от прочетените книги през месец август направих последните си четири книгоразделителя. Това беше една от драмите, които се разиграха в душата ми. В крайна сметка взех решение да ги спра, тъй като е време да отворя пространство за нови целенасочени проекти, свързани с книгите. 
2. Августка мандала за оцветяване, с която много се гордея и харесвам, тъй като има различно излъчване от класическите мандали, посветени на морето и лятото, които съм виждала в интернет пространството.
3. Нова разгъвка в art moleskine journal-а дадох втори шанс на акварелните маркери на Docrafts и определено на подходяща хартия се представят чудесно. Спасиха се от изхвърляне. 
4. Моята първа smash book подхванах нов тип журналстване smashbooking и съм влюбена в него. Идеален начин всички дребни хартии и всякакви други кодомо да ги запазиш в подреден и леснодостъпен вариант. Направих първата си страница през август. Усещането е много удовлетворяващо и освобождаващо, тъй като просто режеш, лепиш и съчетаваш, без да се тревожиш как ще изглежда накрая и да се притесняваш, че не можеш да рисуваш. ^^
5. Корица Summer Lovin’ Book Tag бях тагната в този летен книжен таг и естествено направих корица за статията. Може да прочетете моите отговори тук.
6. Три картички Summer Coloring Cards Exchangeв творческата равносметка за месец юли споделих за тази размяна и като част от нейното осъществяване написах статията „3 идеи за летни картички с оцветяване“, за която изработих тези картички. 
7. Август “366 inspired quotes” моят бял кит, който влача вече втора година, отново го подхванах след като пропуснах предходните два месеца и ги оставих за догодина. Не знам как, но успях да направя всичките 31 цитати за месец август като материали за конкретния месец избрах да са Sakura Pigma Micron 14 цвята. 


Планиране

Август е прекрасен месец за планиране или поне за мен беше такъв. Тук представените точки са част от нещата, които нахвърлих в моя тефтер и които реално достигнаха до социалните мрежи като по-интересни:
1. Книжна година в пиксели/Оцветяваща година в пиксели - вдъхнових се от идеята “Year in pixels” и си направих подобни страници за проследяване на какво чета и какво оцветявам. Ако искате да пробвате идеята, може да прочетете статията ми посветена на тази цветна годишна статистика тук
2. „18 преди 2018“ предизвикателство за определяне на цели – попаднах на това страхотно предизвикателство по случайност и нямаше как да го пропусна. Може да прочетете повече за него тук.
3. Септември “366 inspired quotes” и #ShowmeYourDrills аз съм човек на списъците и плановете и като усетих, че се пренавивам и напрягам от факта, че реших да се включа в допълнително предизвикателство за месец септември – веднага си нахвърлих нещата в тефтера, за да мога да се ориентирам и подредя мислите.
4. Планиране септемврилюбимата ми част от месеца е краят, когато подготвям органайзера си за следващия месец. Истинско блаженство е, макар и бавен процес да е.


Оцветяване

1. Три мандали от книжката „100 Nieuwe Creative Mandala“вече съм на 18 оцветени мандали от книжката. 
2. Една картичка от “The Colouring Book of Cards and Envelopes: Summertime” за размяната на летни картички избрах да оцветя за моето морско човече картичка от тази книга. Изглежда като лесна задача, но да Ви кажа никак не се оцветява бързо. :)
3. Една мандала от книжката „The World's best mandala coloring book“осъзнах, че нямам оцветена пробна мандала със Sakura Pigma Micron 14 цвята, които си купих през април, и веднага поправих тази грешка. 

През месец август се включих само в едно оцветяващо предизвикателство, организирано от Зори (Moonpearl's spot) в групата „Тайната градина на рисувателните книжки“ – „Лятно предизвикателство: Любим човек ми избра цветовете“. Моите цветове ги избра приятелят ми и бяха като експлозия от цветове. 

Накрая, надявах се в творческата равносметка за август да мога да споделя албума с всички прекрасни картички от „Лятна размяна на цветни картички“, но все още има няколко, които пътуват към своите морски човечета и не е възможно. Ако Ви е любопитно да ги видите, може да следите моята страница Ari’s dreamy place, където ще бъдат качени в един общ албум, когато това се случи. :)

Това беше моята артистична равносметка за месец август! Благодаря Ви, че стигнахте до края и до следващия път!


Няма коментари

Публикуване на коментар