Книжен септември и един символичен край на месечните равносметки

вторник, 10 октомври 2017 г.


Мързелът е една от най-великите сили, които познавам. Обаче, пред скуката – е нищо. 

Когато написах първата си месечна равносметка в началото на календарната година – се вълнувах като малко дете. С огромно желание и удоволствие седнах пред клавиатурата и започнах да пиша. Имаше момент на изненада и вълнение как е преминал за мен даден месец, защото си нямах и на идея какви съм ги свършила, докато не седнех да събера парчетата. Вече не е така. От известно време си водя различни книжни статистики, да ги наречем така, и във всеки един момент знам къде се намирам. Отделно последните 9 месеца равносметки ми показаха доста ясно какъв е моделът ми на четене и книжно поведение. Беше вълнуващо преживяване. Полезността му обаче вече се загуби. Затова е време да бъдат спрени и заменени с нещо, което ще ми носи отново усещане за вълнение и изненада. :)

Месечната ми равносметка за септември е последната – засега, в този формат, не съм сигурна... Не се знае какво ще се случи в бъдеще, но в момента знам, че желая да прекратя писането им, защото съзнанието ми мечтае да лети над нови планини и гледки. 

Ако Ви е интересно все пак да следите какво ново съм си купила, какво чета и как ми вървят книжните статистики, може да продължите да следите тези неща, като харесате и последвате страницата ми във Facebook или в Instagram. Там, както винаги, ще продължа, да си споделям какви ги върша по отношение на книгите и не само. ^^

И като за последно Ви представям в доста схематичен вид какви нови книги си купих, какво прочетох и септемврийската ми книжна статистика. Не мога да не отбележа, че съм много горда от себе си през месец септември, тъй като за последните 10 години не съм купувала толкова малко книги никога. :)

С какво се сдобих през месец септември:

1. „Tomie Complete Deluxe Edition“ by Junji lto (Viz LLC)
2. “Kaleidoscopic Skies” by Ekta Daryani (CreateSpace)


Какво прочетох през месец септември като всяко заглавие е линк към ревюто ми в Goodreads:

2. „Tomie Complete Deluxe Edition“ by Junji lto (Viz LLC)


Септемврийски книжна равносметка:

1. Нови закупени заглавия през септември: 2
2. Прочетени заглавия през септември: 4
3. Общ брой непрочетени заглавия: 72


Това беше. Благодаря Ви, че бяхте с мен в това книжно приключение. Ще се видим в някое от следващите, защото винаги ще има следващи. Пускаме нещо да си тръгне, за да освободим място за нещо ново, което кара сърцето ни да бие по-бързо и по-развълнувано. 

До следващия път! ^^

Няма коментари

Публикуване на коментар