Творчески септември и един символичен край на месечните равносметки

четвъртък, 12 октомври 2017 г.


Няколко дни след като обявих, че приключвам с писането на месечните книжни равносметки, успях да се преборя с мързела, да седна на дупето си да напиша и този символичен край. Тюх, време беше! :)

Надявам се да ме извините за липсвата на въображение в заглавието. Реших, че като целта е една и съща, не пречи да ги обединя под общо заглавие. А и много ме мързи да мисля заглавие за нещо, което за мен вече е приключено и завършено. Като си взел решението повече да не се занимаваш, някак си мотивацията да направиш официално обявяване, изчезва скорострелно. Мда...

Няма отново да Ви пиша защо съм решила да ударя един край на този тип постове. Знаете го от предходния ми пост. При творческата ми равносметка нещата са една идея малко по-различни, но близки. Все още не се е загубило напълно очарованието да си следя какво съм сътворила, но аз съм от хората, които не признават средни положения. Всичко или нищо. В превод: ще правя двата типа равносметки или няма да правя никоя. Освен това, месец септември ми е много труден за сглобяване, тъй като повече от друг път правих неща, които не са споделени и им предстои да видят бял свят. Разбирате, че е трудно да си направиш ТОЧЕН самоанализ колко и какво си творил, ако някои неща липсват от списъка ти. Тоест, някак си се губи идеята на такъв пост, ако не си включил всичко. Май не го обясних много ясно, но каквото - такова. :)

Нямам търпение да приключа с този пост и да се почувствам отново лека като перце. След като споделих с Вас последната книжна равносметка, няколко дни все едно ходих по облачета. Освобождаването от нещо, което вече не виждаш смисъл, полезност и радост да го правиш, е страхотно чувство. Най-вече си даваш пространство да пробваш нови неща, а аз искам да пробвам много, ама много неща. 

Ако харесвате този тип постове и искате да следите и за бъдеще какво творя и правя, не забравяйте да се абонирате за Ari’s dreamy place във Facebook и Instagram, ако вече не сте го направили, покрай постоянното ми вметване и мрънкане тук и там. ^^

Без повече случайни глупости. Време е за своеобразната последна месечна творческа равносметка (много прилагателни, много нещо):

Нови арт материали
И да искам, ще ми е трудно да опиша всяка една малка дреболия, която си купих през септември, тъй като са много. Основно направих три големи пазара – купих си няколко неща от пътуването ми в Лондон, материали за упражняване на модерна калиграфия и малко washi tapes от едно сладко онлайн магазинче. 


Рисуване и журналстване
Месец септември в колаж изглежда изключително скромен, но да Ви кажа никак не го почувствах така. Изпълних две ежедневни предизвикателства за рисуване през септември – септември от моя личен проект “366 inspired quotes” и предизвикателството с обучителен елемент за модерна калиграфия „Show me your drills“. Отделно, успях да пожурналствам една двойна страничка и да си поиграя с моята smash book. Уви, месечната ми мандала за оцветяване за септември не успях да я направя. :/


Планиране
Попланирах си сериозно и този месец. Освен пътуването ми до Лондон, си направих един дълъг списък с шрифтове на кирилица за бъдещи проекти. Да знам от къде да си ги взема и кои са ми харесали. Разбира се, подготвих за месец октомври основния си органайзер като направих леки промени в него, но това е тема на друг пост, ако някога успея да го напиша.


Оцветяване
Отново един скромен месец в оцветяването, което е напълно разбираемо покрай това колко неща нарисувах и правих през този месец (неща, за които още не знаете, но ще научите ако следите страничката в социалните мрежи). Оцветих четири мандали като две бяха проба на нови арт материали, а другите две - участия в две предизвикателства за оцветяване. Едното беше организирано от прекрасната дама Елена Янева в групата „Тайната градина на рисувателните книжки“ – „В любима гама!“, а другото – от любимата ми Зори (Moonpearl's spot) – „Оцвети огнена есен“


Това беше всичко! Благодаря Ви, че стигнахте до края и че бяхте с мен в това 9 месечно творческо пътешествие. Надявам се да продължите да се навъртате наоколо за предстоящите приключения.

До следващия път! ^^

Няма коментари

Публикуване на коментар