THE BOOK BLOGGER CONFESSION TAG!

неделя, 4 март 2018 г.


От доста отдавна не бях правила книжен таг и взеха да ми залипсват даже. Криси от Diagnosis Abroad беше така мила да се сети за мен и ме тагна в този. Усмихнато и сърдечно благодаря за това. :)

Оригиналният таг е създаден през 2013-та година от Laura's Book Reviews, чийто блог не е активен вече и няма как да добавя линк към поста й. Открих, че оригиналният таг съдържа 10 въпроса. Така, че ще отговаря и на двата липсващи. 

1. Коя книга най-скоро не довърши? 
Аз съм от онези книжни мазохисти, които независимо колко не им харесва една книга, ако са преминали бариерата от преглед на първите 5-20 страници и са почнали да четат официално, завършват книгата, колкото и да им се иска да умрат на място. Това ме поставя в ситуация да си кажа, че в последната година няма книга, която да не съм завършила. Дори нямам книга, която да съм прелистила и да не съм започнала. 

2. Коя книга е твоето “сладко изкушение”? 
Любовните исторически романи и яои мангите. Те са моите ултимативни guilty pleasure, които мога да чета денонощно и да не ми писнат никога. Носят ми такова вътрешно удоволствие, че няма думи да опиша каква нирвана е. :)

3. Коя книга обичаш да мразиш? 
„Двор от рози и бодли“ от Сара Дж. Маас. Някой просто трябва да я мрази тази книга и си признавам, че макар първоначалното ми разочарование, че не ми хареса и си пропилях парите за първите две части от поредицата, сега съм доволна, че има някой, който да мрази това чудо. Заслужава си да бъде мразена тази книга. 

4. Коя книга би захвърлил в морето? 
И аз като Криси не умирам от желание да замърсявам морето, а и захвърлянето във вода не ми се струва като най-добрият вариант за унищожение на книга. Друго си е да я хвърлиш да гори в пламъци. Та, да кажем, че аз ще горя книга в камина, намираща се в къща на брега на морето. Книгата, която с най-огромно удоволствие бих унищожила е „Двор от рози и бодли“ от Сара Дж. Маас и всички друго написано от тази жена, като се замисля. 

5. Коя книга си чел най-много? 
Не препрочитам книги. Единственият вариант, в който си представям да направя това, е да прочета или изслушам дадената книга на друг език. Толкоз. Когато става дума обаче за манга – нямам никакви проблеми да препрочитам по няколко пъти. Имам си даже няколко любими яои манги, които просто обожавам и като ми стане тъпо, депресивно, тъжно и искам да избягам от реалността, си ги препрочитам. :)

„Porno Superstar“ от Nanami е най-най-любимата ми яои манга. Други две мои много любими и кратки яои манги, които обичам да си препрочитам, са „Udagawachou de Mattete yo“ от Hideyoshico и „Sono Koi ni wa Wake ga Aru“ от AKIBA Touko. За повече предложения – на ЛС. :Р 


6. Коя книга не би искал да получиш като подарък? 
Винаги съм любопитна да пробвам нещо ново за четене и независимо от тематиката, каквото ми се подари – ще го прегледам, вероятно ще го и прочета. Дали ще го запазя вече е друга тема. 

7. Без коя книга не можеш да живееш? 
Нямам толкова специална книга без която да не мога да живея. В крайна сметка, винаги може да си купиш каквото ти трябва или да го намериш в електронен вариант. Но! Макар да нямам конкретна книга, то мога спокойно да заявя, че без книги и четене не си представям живота си. Обичам да чета и да душкам книгите и липсата на това ми удоволствие, би било ужасяващо за мен. 

8. Коя книга те прави най-гневен? 
„Мотивация for Dummies” от Джилиан Бърн. Това е единствената книга, на която съм давала единица в Goodreads. Книгата ме ядоса така, тъй като заради книги като нея се носи лоша слава на книгите за лично самоусъвършенстване. Това е книга, която наистина ако някой, който няма никакви основни познания по психология, би се почувствал ужасно за себе си. Не мога да опиша колко много ме напряга това. Съдържанието на книгата подвежда и представя методи и идеи, които фундаментално са грешни и всеки четящ би се почувствал като пълен неудачник, вместо да се почувства нахъсан да пробва нещо ново. 

9. Коя книга те накара да плачеш най-много? 
По принцип не плача на книги. Никога не съм успявала така да се свържа с написаното, че това да ми повлияе чак така. За съжаление, някои събития в моя живот от преди почти четири години, ме направиха по-чувствителна по определена тема и това доведе до момент, четейки “The Princess Saves Herself in this One” от Amanda Lovelace, очите ми да се напълнят със сълзи. Това е единственият момент, в който съм реагирала по този начин на книга и е най-близкото до плач, което мога да се сетя. 

10. Коя корица не харесваш най-много? 
Трудно ще ми е да избера само една корица, която да мразя най-много. Има толкова много корици, които като ги погледнеш и не ти се вярва, че автор е позволил неговата „рожба“ да се появи на пазара по този начин. Но съм на принципа, че ако не можеш да кажеш нещо хубаво, то е по-добре да замълчиш, затова ще замълча. В крайна сметка е важно какво има между кориците, а не какво е отпред, дори и това понякога да те кара да се откажеш от някоя книга. :)

Това бяха всички въпроси. Надявам се да Ви е било забавно и приятно да прочетете моите отговори. Няма да тагвам никой, тъй като не обичам да правя това. Ако тагът Ви харесва и искате да го направите – действайте. 

Благодаря Ви, че стигнахте до края и до следващия път! ^^

4 коментара:

 1. Аз също съм в клуба на хора, които не са били очаровани от Сара Дж Маас :D

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хихи, малко сме, но важното е, че ни има и не се страхуваме да го заявим. :)

   Изтриване
 2. Ехе... Браво! Манга не съм чела и обичам ,,Двор от рози и бодли". И книгите за самоусъвършенстване от типа ,,Направи това и ще..." не харесвам. Но отговорите ти искрено ме забавляват. В добрия смисъл на думата. Няма лошо да не харесваш ,,Двор от рози и бодли", но за препрочитането съм леко изненадана. Самата аз обичам да препрочитам. Дори в момента препрочитам книга. Но явно човек сам може да си го почувства.

  Искрено се забавлявай на отговорите ти, поздравявам те! Страхотни са. ^^

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хаха, всички имаме различни вкусове и това му е хубавото. :) Да си призная и аз не обичам книгите за самоусъвършенстване, където ти казват точно какво да правиш. Предпочитам тези, които те карат да мислиш и сам да стигнеш до отговорите. За препрочитането - не съм изпитвала потребност да го правя, някак си има твърде много книги, които искам да прочета, за да се връщам назад към миналото. Всичко е въпрос на визия и предпочитания.
   Иначе много се радвам, че ти е било приятно и забавно да ги прочетеш. ^^

   Изтриване