Цветно книжно предизвикателство

сряда, 1 август 2018 г.


Какво ли не прави човек, за да намери начин да се нахъса да се справи с още някоя книга от натрупаните непрочетени книги, които заплашват скоро да го затрупат като наказание, че не ги чете... 

Цветното книжно предизвикателство е именно това – вариант да се справиш с част от натрупаните непрочетени книги, подбирайки заглавията по един забавен и нестандартен начин. 

Избираш си цвят (който душа ти иска), вадиш всички непрочетени налични твои книги от библиотеката с този преобладаващ цвят (поне 60% от корицата да е с дадения цвят) и ето ти формирана твоята купчина за четене за четатона. Повече подробности за предизвикателството може да прочетете в страницата на събитието във Facebook – “Цветно книжно предизвикателство“. 

Четатонът ще заеме целия месец август като самото четене започва на 06 август 2018 в 00:00 часа и приключва на 26 август 2018 в 23:59 часа. А всеки понеделник ще има специално допълнително книжно предизвикателство за дадената седмица, за да поддържаме взаимно ентусиазма си за четене. ^^ 

И без повече празни приказки, следват моят избор на цвят за книжното предизвикателство и списъкът ми за четене. 


Цветът, който си избрах, за цветното книжно предизвикателство е бяло. 

Нямах никакви проблеми с избора си на цвят, тъй като докато си зяпах библиотеката осъзнах, че имам слабост към покупките на книги именно с него. Оказа се, че съм прочела доста книги с бели корици, но въпреки това все още имам доста отличаваща се купчинка на рафта с непрочетените, затова и без да му мисля много се спрях на белия цвят. 

Общата бройка на непрочетените ми книги с бели корици е 10 и преди да кажете, че две от книгите не са точно бели – се замислете дали в някой сватбен салон няма да Ви изгледат страшно, ако им кажете, че цветът слонова кост не е нюанс на бялото. :Р 

Личната ми цел е да прочета всичките 10 книги през август, дори това да означава малко да се изхитря и да почна по-рано и да финиширам малко след края на срока за четене. За мен е важно да се случи в рамките на месец август, който в моята глава е цветния книжен месец. 


Ето го и моя списък ми за четене: 
1. “Herding cats” by Sara Andersen (сборник с комикси) 
2. ”The witch doesn’t burn in this one” by Amanda Lovelace (стихосбирка) 
3. “The Artist’s Way” by Julia Cameron (нехудожествена литература) 
4. “Гласът на планината” от Кавабата Ясунари (художествена литература) 
5. “Жена” от Такео Аришима (художествена литература) 
6. “Моши, моши, Япония” от Юлияна Антонова-Мурата (нехудожествена литература) 
7. “Добро момиче, лошо момиче” от Али Ланд (художествена литература) 
8. “Белжар” от Мег Уолицър (художествена литература) 
9. “Креативният гений” от Питър Фиск (нехудожествена литература) 
10. “Променете думите, променете света” от Джанет Смит Уорфилд (нехудожествена литература) 

Признавам, че това са мноооогооо книги. Не ми се е случвало да успея да прочета толкова много книги в рамките на един месец, но за всяко нещо си има първи път, а и само половината от изброените да успея да прочета, пак ще съм напред с четенето и бройката. 

Това беше моето начало на цветното книжно предизвикателство през месец август. Ако решите да се включите, ще се радвам да ни споделите кой цвят сте си избрали, защо него и кои са вашите книги за четене. Очакваме Ви с Кали от A Court of Books and Magic в страницата на събитието – “Цветно книжно предизвикателство”

Благодаря Ви, че стигнахте до края. До следващия път! ^^ 

Няма коментари

Публикуване на коментар