Равносметка: Цветно книжно предизвикателство 2018

вторник, 4 септември 2018 г.


Срокът за споделяне на равносметката за предизвикателството мина и замина, но по-добре късно, отколкото никога да не я направя. А, и не съм от хората, които могат да оставят нещо недовършено – ще откача и ще ме преследва до гроб, че е възможно и в отвъдното да не ме остави на мира. 

Моят цвят за ЦКП беше бяло и си поставих за цел да прочета всичките си налични книги с бели корици – общо 10 на брой. Може да прочетете повече на посочения линк - Цветно книжно предизвикателство TBR

Очакванията ми бяха да прочета 4-5 от тях, но изненадах себе си като прочетох цели седем от общо десетте. Имам усещането, че ако последната книга, която подхванах, не ми се беше опълчила толкова много, щях да прочета почти всичките. 

Ето и списък на книгите, които прочетох, като всяко заглавие е линк към моето мнение за книгата в Goodreads: 

Като цяло съм много доволна от книгите, които прочетох, особено на сърце ми останаха трите книги на японска тематика. Аз обожавам книги свързани с Япония или от японски автори, така че малко съм пристрастна, но истината е, че японските писатели умеят да пишат майсторски и да създават изключително истински образи и картини. 

Имам и две книги, които не ми допаднаха много-много – „Променете думите, променете света“ и „Креативният гений“, но не съжалявам, че ги прочетох, тъй като всяка ми даде по нещо. А, това винаги е най-важното – нещо да остане в/за теб след прочита на дадена книга. 

Освен четенето, Цветното книжно предизвикателство имаше три допълнителни и специални книжни предизвикателства, които също успях да изпълня, макар че вероятно не се брои, след като съм един от организаторите. :Р 

Трите допълнителни книжни приключения бяха изключително забавни и лесни. И макар ЦКП да приключи, винаги може да направите някое от тях, когато пожелаете: 


1. Цветен книжен таг – нашата малка гордост с Калс (A Court of Book and Magic). 

2. Music week – седмица на въпроси, която обединява музиката и книгите, специалното предизвикателство на Калс. 

3. НСС Лесен книгоразделител - моето креативно предизвикателство беше урок как да си направим лесен книгоразделител. 

Ако някой ден Ви е просто скучно и се чудите какво да правите, със сигурност пробвайте някое от тези изброени по-горе специални книжни приключения, защото създават настроение и усмивка, а и вярвам, че ще Ви допаднат. 

Ами, това беше моята равносметка. Това може би е първият ми толкова успешен четатон, което ме кара да се чувствам доста добре и да си мисля, че трябва да наблягам на по-дългите като срок четатони и книжни предизвикателства. 

Благодаря Ви, че стигнахте до края и до следващия път! 


Няма коментари

Публикуване на коментар