ABOUT ME


Казвам се Ваня Проданова, но в интернет ползвам никнейма: arishidono. В общи линии съм песимистично настроен мечтател, който когато не се занимава със себе си и петте си котки, се посвещава на четене на книги, мечти по Япония, рисуване, планиране, калиграфия и оцветяване. :)

***

Най-яркият образ от детството ми е как побърквам от мрънкане майка ми, за да ми купи книжката „Мики Маус и трите бобени зърна“.  Още мога да усетя еуфоричното чувство да държа книжката в ръцете си.  Това беше моята първа книга, с която поставих началото на две от най-големите мании в живота ми  – книгите и рисуването. Не се сещам за по-голямо вълшебство от черно мастило върху бял лист и как думи и образи оживяват само с едно движение на перото.

***

Като един добре НЕориентиран гимназист, все пак знаех какво искам да правя и така четири прекрасни години учих в гимназия с профил с изучаване на изобразително изкуство, а през времето, което не се занимавах с рисуване, висях в градската библиотека. След гимназията обаче съдбата ми пое друг път. В крайна сметка по професия станах социален работник, но книгите и рисуването неизменно присъстваха в работата ми, независимо от видоизменената им форма. :)

***

Животът ми пое отново обрат през лятото на 2016-та година, когато събрахме багажа с моя приятел и се преместихме да живеем в Шотландия. Новото място доведе със себе си нови предизвикателства и възможности, които все още сме в процес на преодоляване и проучване. :)Няма коментари

Публикуване на коментар

Copyright © Ari's dreamy place. Blog Design by SkyandStars.co